Halaman

24 DECEMBER 2011

Hari nie sebenarnye bosan tak tahu nak buat ape so aku nak cerita sambungan cerita aku yang excited nak balik JB tuh haaa ingat kan hehe okay-okay aku nak cerita lepas aje bas aku sampai konon nak letak beg dekat bawah bas tu laa .. ceehhhade lagi satu pintu ingat kan tempat letakbeg aw bersungguh-sungguh nie nak buka pintu tapi bile da buka hahahaha aku gelak dulu laa .. nak tau tak dalam tu ape ?? hee tayar bas hahaha bengang nyee dak laki kat belakang kiteorang semua ketawe .. :5: kiteorang 4 orang dok belakang sekali haha yeye tak kami :face64: eeeeeehhhh jap asal bas nie panas tade aircond ke ?? :face33: asal laa pakcik tu tak buka aircond errrr yaa sudah entah tak tahu laa macam mane ley tertido coz pakcik tu bawak bas laju okay macam nak terbalik pun ade .. ishhh nak hilangkn rase takot tu yang tido hehe ya allah aku tak tahu lah berape lame aku tido tapi bangun-bangun je berpeluh grrr panas siot :face11: bile sampai KL kat pudu tukar driver bas . kali nie yang bawak bujang haiihh nasib baik laa abang tu reti buka aircond kalau tak memang makan pakai tube laadie kene belasah dengan orang dalam bas yang tengah kepanasan nih ..roommate aku sorang-sorang turung . mule-mule KL , SEREMBAN , SIMPANG RENGGAM and last skali LARKIN .. aku laa yang last skali tuh .. alhamdullilah sampai jugak kat JB :face57: .. abang aku datang amek kat situ .. sampai je uma bebual kejap dengan family and aku sambung tido hehehe ingat kan dapat lame tapi tidak aku tido kejap je coz nak siap-siap pergi melaka waaaaaa lalok mate doe tak cukup tido :131: .. sabo jela haihhh paling penting aku happy walaupun tak cukup nak bobok .. huhuhu ok laa chaw dulu byeeee


kalau suke tekan like ^__^ thanks

23 DISEMBER 2011

HYEEE rasenye dah lame kn aku tak update blog aku nih .hari-hari korang buka blog nih asek bende yang same je kan ?? maaf laa sekarang aku dah sambung study so jarang laa nak online , update blog ke status ke or whteve laa :face40:ouh yeahh hari nie kan aku nk cerita pasal malam aku balik ke JB .. haha belum cerita tapi aku dah ketawe an . :face75: okay .. hari jumaat bersamaan 23hb dec 2011 aku dengan semua roommate aku sibuk mengira masa nak balik . aku hari jumaat pagi pukul 10 ade kelas sampai pukul 12 . yelaa tak kan pukul 1 kelas baru nak habis kan hari jumaat . okay-okay lepas kelas tengah jalan nak balik bilik nih kan sekali aku terjumpe roommate aku 2 orang nih yang memang tak ade kelas . member aku nie yang sorang tu kene hantar assignment hari tu jugak . so pergi laa hostel laki kat bawah macam hotel ade lobi .. alaa bukan nak buat ape pun just nak pergi print je coz budak-budak nie cakap print dekat situ murah ,, bile dah habis buat kerje masing-masing .. eh macam biasa laa makan tengah hari . :face15: petang tu roommate aku da start packing barang nak balik cuti sem 1 week kan .. bukan banyak baju but banyak buku:90: yelaa naik-naik jee terus test . hahah you know what ?? from 1pm until 7pm kami semua macam ape dekat dalam bilik tak tau nak buat ape . semua muke tak sabo nak balik . aku macam biasa laa tak kn nak dok tercongok je kan tade buat ape-ape so aku tido laa heee :face54: wooo wooo kejap-kejap tido aku diganggu dengan jeritan roommate aku macam nih "EH KORANG ! HUJAN ! BAJU DEKAT LUAR CEPAT ANGKAT !!!" YA ALLAH da mcm lipas kudung semua berlari keluar amek baju masing-masing .. tapi baju bukan kering so sidai laa dalam bilik tu dah macam kedai dobi . bilik tu dah bau macam ape laa .. buka kipas laju giler macam nak tercabut aku rase .. eh tapi kering okay sementara nak tunggu pukul 8 malam . pukul 7 lebih aku kuo bilik jee tak macam sunyi je kan takot pulak aku nak pergi toilet sorang-sorang . sebelum tu kiteorang dah tempah teksi :50:yela malam-malam mane laa ade bas yang nak pegi bandar U tu . kelam kabut nak siap coz pakcik teksi da sampai kat belakang blok kiteorang . sampai je dekat perhentian bas pukul 9 aww tiket pukul 10 so ade mase untuk makan:45: hehe bile da macam jenis bas yang datang kiteorang dok laa dekat-dekat orang tunggu bas .. jam telah menunjukkan pukul 10 lebih .. wait !! mane bas yang aku nak naik nih :face27: orang kat situ bagitau bas kiteorang sampai lambat sebab JB banjir so lambat gerak . aikk ?? banjir dekat mane nih ?? alaaa aku da ngantok lambat pulak bas nie sampai dijangka sampai pukul 1 pagi .. waaaaa
:6: bukan aku yang nangis ea tapi roommate aku hehe tapi tapi tapi budak-budak yang same bas dengan kiteorang dapat makan free hohoh tau pun takot pakcik tuhhh bile tengah sedap2 makan .. eh eh eh bas da sampai pukul 12 lebih .. tapi driver tu nak makan dlu so .............
tunggu sambungannye nanti ea hehe nak siap-siap kuo laa tataaaa :face64:


kalau suke tekan like ^__^ thanks

BEFORE MID SEM

hye ... lame gile rasenye tak buka blog nie kan
dah lame tak main blog walking , singgah sini
sane , and ape ape jela . yelaa dah sibuk
dengan study kan huhuhu
semangat nih .. ^__^
jap ea aku kire kire dah stay kat perak
tempat aku study nie kan nk dekat sebulan
wooo !! rase cam baru je ag ok .
macam baru nak kenal kawan kawan dekat sini
tapi hakikatnye biar aku sendiri je yang tau
lalalla ~
aku kat sini asek mengira hari nak balik jb je
maklum laa first time study luar dari jb kan
aku balik 23hb dec 2011
hari jumaat malam pukul 10 yeee
dah beli tiket awal awal lagi .
so sampai jb pagi esoknye lah
TETAPI !!!!
before cuti mid sem memang banyak perkara
yang mesti di settle kan dulu
assignment tak payah cakap lah memang banyak la kan
kalau tade assignment tu bukan study namenye yee
alaa mule mule nak wt assignment tade laa banyak
tapi jenuhh nak cari nye kat internet .
kat sini line susah nak dapat beb
balik jb nanti memang broadband laa aku kne beli .
and kalau nak tau patotnye aku
bangun pukul 3 pagi nih untuk buat assignment
cari bahan kat internet tapi memandangkan
dah malas nak cari so aku online jela
tadi online FACEBOOK and now
aku buka BLOGGER laa ape lagi ..
roomate semua sedap tido ok
aku je yang da tak bole nak tido balik -,-
eh okay laa sampai disini sahaja warkah saya
haha chooiiiii
okay salam bye .


kalau suke tekan like ^__^ thanks

LEPAS MDS


Hyeee wooo rasenye dah lame gile tak buka blog nih
yeah maklum lah da jadi student balik an
so jarang lah nak online nih
^_____^
ouh nak cerita sikit time mds hari tuh
tak tau ape mds ??
meh aku bagitau sikit ape tuh
mds tu singkatan bagi
MINGGU DESTINI SISWA
yeahh bende tu dijalankan selama lima hari
start dari hari rabu 16hb NOV 2011
sampai laa 20hb NOV 2011 .
penat memang laa adat lah tuh tak cukup tido
alaa normal laa nanti da ade keje assigmnt lagi lah tak bole tido rase nye
ouh lupe time mds an dapat tudung uitm aw warne purple
my favourite colour but tak lawa laa design nye ==
hahaha pakai sekejap jee then gulung2 simpan dalam
sekali memang tak akan jumpe lah bende tuh
hohohoho siot je kan
habis mds hari ahad kire cpt gak laa
tengah hari mcam tu lah
yela esok dah start kelas kan memang laa penat kalau
habis lambat macam malam gitu
yang penting lepak gile .
aku tak sempat lah nak amek gambar tu semua
hahaha malas pulak lagi pun kalau amek gambar
memang tak reti berhenti memang nak amek je
yang penting aku asek tido je kan mcam tak nak amek tau
pasal persekitaran haha
bio laa yang penting aku tak rase penat sangat
lepas dapat tido woo mcm nikmat gile haha
okay laa dah nak malam aku lom solat lagi nih
nanti aku sambung entry lain pulak
chawwww


kalau suke tekan like ^__^ thanks

Novel yang paling best

salam semuanya ... aku hari nie kan tibe-tibe rase nak wat entry pasal novel . yeah aku memang minat gile bace novel . tak kira masa kalau dah start bace novel memang susah sangat nak berhenti . :face54: dekat rumah dah berapa banyak novel aku beli tapi entah hilang ke mana bila bagi orang lain pinjam .. sekarang ade beberapa je :face59: kesian nyeee aku .. tapi aku banyak pinjam kakak sedara punye novel hehehe novel yang paling aku suke bace yang nie haa :-



cerita nie memang best sangat-sangat laa aku kate emo lebih tuh . aku pernah sampai nangis bace novel tuh :face41: haha aku kalau bace selalu malam time nak tido so kalau nangis ke tade sape yang nampak kihkih lepas tuh ade lagi satu novel aku yang aku suke bace and sekarang cerita tuh akan ditayangkan tak lame lagi .



yee cerita ni laa yang akan ditayangkan nanti . tak silap pelakon nye Aron aziz , Maya karin , Lisa surihani and bront palarie . hehe tak reti eja sangat name orang thai nie :face75: hehe
cerita nie pun ade emo jugak tapi tade lah teruk sangat . banyak lagi lah novel yang best tapi malas nk letak huhuh

okay lah nak chaww dulu nak packing barang .. byeee JB ... hyeee PERAK .. :11:



kalau suke tekan like ^__^ thanks

MEKANIK

Semalam tepat pukul 9.30p.m kereta yang aku naiki telah boomm !! tayar lee tak tahu lah kenapa cause termasuk dalam lubang besar yang bertakung air . Maklum lah hujan kan bukan nye nampak sangat . Lagi-lagi kereta kecik barang pulak banyak yang beli dari SMART . yee dekat situ lah termasuk lubang errrrr :face33: berhenti dekat simpang depan nak tengok kot-kot ade yang bengkok ke ape an . yeaahh memang okay tade bengkok tapi tayar lebih habis . :face50:macam mane nak tukar tayar . call abang yang first kejap lagi datang entah pukul brape lee nanti die datang . Terpakse tukar sendiri tayar tuh . :123: siapa yang nak bongkok dok tukar tayar tuh ?? ayah memang susah nak tunduk , mak tak reti buat takan adik pulak .. yeee nampaknye tinggal aku sorang je yang boleh buat :face59: errr orang lalu lalang dekat situ bukan tengok ape dah jadi pade kereta tapi tengok siapa yang tukar tayar :face11: yee korang tak pernah tengok perempuan yang tukar tayar kereta ke ?? ayah boleh ketawa cakap aku bakal mekanikal sebab dulu aku dapat kos mekanikal dekat POLITEKNIK UNGKU OMAR . hehe sorry tapi aku tak amek kos tu ea sekarang aku amek UKUR BAHAN dkt UiTM :face54: . adik aku ade amek gambar aku tengah tukar tayar haa tengok jee ea jangan gelak , senyum , sengeh ke ape-ape je .



tekunnye nak naik kan kereta tuh hahaha pape jela . lalalala ~ ouhh nak tau bile dah penat tukar tayar baru lah abang aku datang . hampehhhh die datang just tengok tayar jee :face61: lepas tuh aku dgn adik perempuan naik kereta abang pergi tempat makan . hohoh lapo doe :10: okay laa sampai nie je tak kan lah aku makan ape pun nak bagitau heheh chaww dulu baaaaiiii




kalau suke tekan like ^__^ thanks

Girls makeup


Hye aku sebenarnye bosan malam-malam macam
tak boleh tidur lah pulak .
tibe-tibe rase nak cerita pasal makeup
hahaha
selalunye perempuan kalau nak keluar
dating , dinner , lagi ape ek ??
ntah aku tau tu je kot nak tau kenapa ?
haa bace laa sampai habis okay >,<
perempuan kalau yang dah biasa makeup mesti banyak
barang makeup yang ade kat dalam beg
bawak ke sana ke sini .
aku nak bagi tau yang aku kalau makeup gune
tige barang jee betul caye kan jela .
nie lah barang-barang makeup yang aku selalu gune


MAYBELLINE


EYELINER ELEGANCE

LIP BALM


okay tu jela barang makeup aku .
simple je tak reti lah nak makeup tebal-tebal
kalau nak sangat tepek je tepung dekat muke haa
dah macam hantu cina kan senang .
aku mengaku aku tak reti pakai maskara
alaa yang lentik kan bulu mate tuh
nak tahu sebab ape ?
first aku tak biasa , then pernah pakai tapi
tak lentik pun -,- kalau ade pun sikit je tu pun bahagian
depan lagi kalau nak bersihkan aku rase kelopak
mate aku macam nak tertanggal .
perit rasenye ..
sebab tula pakai tige barang je and
kulit muke aku sensitif kot sebab pernah la juga
pakai makeup banyak sangat macam gambar atas sekali tuh haa
nak tau ape jadi pada muka SYAFIQAH ATHIRAH
berjerawat beb mengelupas pun ade salin kulit
hahaha chooiiii
nie cara aku makeup laa tak tahu lah orang lain mesti
lagi pandai and lawa awww sukenyeee
heee korang pulak selalu pakai makeup yang macam mane ek
aduhh kepohnyee aku ..
tape sekali sekala bukan selalu pun .
okay lah tu jee booiiiiii



kalau suke tekan like ^__^ thanks

Luahan hati

saya jealous :s: yes saya memang sangat jealous okay . :face11:
lagi-lagi kalau selalu nampak awak dengan SI DIA wtw
memang dengan saya awak tak boleh
buat macam tu cause saya nie dikawal bak kata awak lah .
yee saya tahu awak memang suke sangat
berkawan and ramai sangat kawan berlainan jenis
paham kan sendiri lah ape maksud nye .
kalau saya cakap pasal SI DIA
awak akn kate saya macam-macam
tape lah maybe dalam hati awak tak suke :face60:
tapi saya tau SI DIA dalam hati suke
hurm :face37:dugaan ~
terima jelah hakikat dengan semua nie .
memang kadang-kadang tu ade juga jeles
tapi awak cakap jeles tande sayang
hahahaha :face64: yelaa
pape jela awak .

*saya tahu awak tak akan bace entry saya nih cause awak lebih suke bace entry SI DIA *




kalau suke tekan like ^__^ thanks






ShoutMix chat widget
HTTP://TYRA-TRAX93,BLOGSPOT.COM @ IM IN LOVE WITH MY BLOG