Halaman

PURPLE+BLUE+PINK

PURPLE ??
BLUE ???
PINK ????
nape aku sebut colour kat atas nih ?
suke hati aku lah nak sebut ape pun hehe
no lahh ..
nih semua my favorite colour:11:
kalau combine kan semua colour nih pun lawa gak okay
tak caye ??
alaa caye kan suda


PURPLE LOVE


BLUE LOVE
PINK LOVE
PURPLE + PINK
BLUE + PINK


PURPLE + BLUE ????
TAK ADE CAUSE TAK BERAPA LAWA LOL

PURPLE + BULE + PINK

haaa macam nie laa colour nye kalau combinekan
semua skali .
tak lawa ??
buruk ??
ade aku kesah
hehehe
yang penting aku suke :face75:
kalau nak tau handphone aku pun colour mcm nih ngeh ngeh

hahaha skrin pun ade LOVE
okay lah tuh je yang nak post kan
tataaa








kalau suke tekan like ^__^ thanks

BBQ YAWW

HYEP HYEP":face1:
nak cerita sikit niee alaa sikit jee bukan banyak pun
before aku nak pergi PERAK aku dapat merasa
jugak nak bbq same same dengan family .:face64:
yang best nye family aku dah tentu tentu laa semua ade kan
then panggil sedare mara yang dekat dekat jee
yang jauh tu sory bangat deyhh hehe
semua sepupu ade tolong skali la an
kalau datang just tengok , makan terus balik
haa nie makan die (PENAMPAR TERHEBAT)
HAHAHA
no laa just kidding okay
tak kesah pun kalau nak wat cm tuh
yang penting semua happy :1:
aku nie kire dalam kategori orng yang sgt bz
eh betul lahhh
bz nak tolong mama kat dapur
bz nak kena sedia kan makann bile dah hbs dipnggang
bz layan budakbudak
and lastly sengaja bz kan diri
hehe:132:
time bbq tuh xsempat nak amek picture lah
maklum lah BZ laa katekan
tapi abang aku sempat amek pic yela
die suke lari dari buat kerja
aku dapat bluetooth sikit je kat die .
nie jela yang adak !
SEDAP KAN mrgreen

SEMANGAT PANGGANG NIH wink

2 ORANG BUDAK SUKE NOH BERGAMBAR

okay itu je bubye
thumb

kalau suke tekan like ^__^ thanks

PERINGATAN BUAT WANITA


1. Urusan pertama yang ditanyakan pada hari akhirat nanti ialah mengenai solat dan mengenai urusan suaminya (apakah ia menjalankan kewajipannya atau tidak).

2. Apabila wanita itu lari dari rumah suaminya maka tidak diterima solatnya sehingga kembali ia dan menghulurkan tangannya kepada suaminya (meminta ampun).

3. Mana-mana perempuan yang memakai bau-bauan kemudian ia keluar melintasi kaum lelaki ajnabi agar mereka tercium bau harumnya maka dia adalah perempuan zina dan tiap-tiap mata yang memandang itu adalah zina.

4. Sebaik-baik wanita ialah tinggal di rumah, tidak keluar kecuali atas urusan yang mustahak. Wanita yang keluar rumah akan dipesonakan oleh iblis. Sabda Nabi s.a.w., “Perempuan itu aurat, maka apabila ia keluar mendongak syaitan memandang akan dia.”

5. Haram bagi wanita melihat lelaki sebagaimana lelaki haram melihat wanita yang halal nikah (kecuali dalam urusan menuntut ilmu dan berjual beli).

6. Diriwayatkan bahawa pada suatu hari ketika Rasulullah s.a.w. bersama isteri-isterinya (Ummu Salamah r.ha. dan Maimunah r.ha.), datang seorang sahabat yang buta matanya (Ibnu Maktum) Rasulullah s.a.w. menyuruh isteri-isterinya masuk ke dalam. Bertanya Ummu Salamah, “Bukankah orang itu tidak dapat melihat kami, Ya Rasulullah ?” Rasulullah s.a.w. menjawab, “Bukankah kamu dapat melihatnya.”

7. Perempuan yang melabuhkan pakaian dalam keadaan berhias (bukan untuk suami dan mahramnya) adalah seumpama gelap-gelita pada hari Qiamat tiada Nur baginya.

8. Mana-mana wanita yang bermasam muka menyebabkan tersinggung suaminya, maka wanita itu dimurkai Allah sehingga ia bermanis muka dan tersenyum mesra pada suaminya.

9. Tidak boleh seorang isteri mengerjakan puasa sunat kalau suaminya ada di rumah serta tidak mengizinkan dia berpuasa.

10. Hendaklah isteri berpuas hati (redha) dengan suaminya yang telah dijodohkan oleh Allah, sama ada miskin atau kaya.

11. Perempuan tidak berhak keluar dari rumahnya melainkan jika terpaksa(kerana sesuatu urusan yang mustahak) dan ia juga tidak berhak melalui jalan lalu lalang melainkan di tepi-tepinya.

12. Apabila memanggil lelaki akan isterinya ke tempat tidur tetapi ditolaknya hingga marahlah suaminya, akan tidurlah wanita itu dalam laknat oleh malaikat ke pagi.

13. Wanita-wanita yang menggunakan lidahnya untuk menyakiti hati suaminya, ia akan mendapat laknat dan kemurkaan Allah, laknat malaikat juga laknat manusia sekalian.

14. Tidak harus seseorang manusia sujud kepada manusia dan jika diharuskan, maka akan aku perintahkan semua kaum wanita sujud pada suaminya kerana membesarkan dan memuliakan hak-hak suami mereka.

15. Wanita yang menyakiti hati suaminya dengan lidahnya pada hari Qiamat nanti Allah jadikan lidahnya sepanjang 70 hasta kemudian diikat ke belakang lehernya.

16. “Aku lihat api neraka, tidak pernah aku lihat seperti hari ini, kerana ada pemandangan yang dahsyat di dalamnya. Telah aku saksikan kebanyakan ahli neraka ialah wanita.” Rasulullah s.a.w. ditanyai, “Mengapa demikian Ya Rasulullah?” Jawab Rasulullah s.a.w. “Wanita mengkufurkan suaminya dan mengkufurkan ehsannya. Jika engkau berbuat baik kepadanya seberapa banyak pun dia masih belum rasa berpuas hati dan cukup.”

17. “Kebanyakan ahli neraka adalah terdiri dari kaum wanita.” Maka menangislah mereka dan bertanya salah seorang daripada mereka, “Mengapa terjadi demikian, adakah kerana mereka berzina atau membunuh anak atau kafir?” Jawab Nabi s.a.w. “Tidak, mereka ini ialah mereka yang tidak bersyukur akan nikmat suaminya, sesungguhnya tiap-tiap seorang kamu adalah dalam nikmat suaminya.”

18. Keadaan wanita 10 kali ganda seorang lelaki di dalam neraka dan 2 kali ganda seorang lelaki di dalam syurga.

19. “Kebanyakan wanita itu adalah isi neraka dan kayu api.” Hazrat Aishah bertanya, “Mengapa wahai Rasulullah s.a.w.?” Jawab Rasulullah s.a.w.:

i. Kerana kebanyakan perempuan itu tidak sabar dalam menghadapi kesusahan, kesakitan dan cubaan seperti kesakitan melahirkan anak, mendidik anak-anak dan melayani suami serta melakukan kerja-kerja rumah.

ii. Tiada memuji (bersyukur) di atas kemurahan Allah yang didatangkan melalui suaminya. (Jarang terdapat orang perempuan yang mahu mengucapkan terima kasih di atas pemberian suaminya.)

iii. Sering mengkufurkan (ingkar) terhadap nikmat Allah. (Contohnya: Apabila berlaku sesuatu pertengkaran ada isteri yang berkata sudah 10 tahun kahwin dengan awak tidak ada apa-apa pun.)

iv. Gemar bercakap perkara yang sia-sia yang berdosa. (Contohnya: Bercakap mengenai perabot-perabot rumah yang tidak perlu dan mengumpat.)

v. Kurang akal dan kurang ilmu pengetahuannya dalam agama iaitu mereka sering tertipu atau terpengaruh dengan pujuk rayu lelaki,rakan-rakan, alam sekeliling dan suasana serta kemewahan lahiriah.

20. Dari Ali bin Abi Talib r.a.: Aku dengar Rasulullah s.a.w. bersabda, “Tiga golongan dari umatku akan mengisi neraka jahanam selama 7 kali umur dunia. Mereka itu adalah:”

a. Orang yang gemuk tapi kurus
b. Orang yang berpakaian tetapi telanjang
c. Orang yang alim tapi jahil

* Adapun yang gemuk tapi kurus itu ialah wanita yang sihat tubuh badannya tetapi kurang ibadat.
* Orang yang berpakaian tetapi telanjang ialah wanita yang cukup pakaiannya tetapi tidak taat agama.
* Orang yang alim tapi jahil ialah ulama yang menghalalkan yang haram kerana kepentingan peribadi.

21. Asma’ binti Karizah Fazari r.ha. diriwayatkan telah berkata kepada puterinya pada hari perkahwinan anaknya itu, “Wahai anakku, kini engkau akan keluar dari sarang di mana engkau dibesarkan. Engkau akan berpindah ke sebuah rumah dan hamparan yang belum engkau kenali. Itulah suami mu. Jadilah engkau tanah bagi suami mu (taat perintahnya) dan ia akan menjadi langit bagi mu (tempat bernaung). Jadilah engkau sebagai lantai supaya ia dapat menjadi tiangnya. Jangan engkau bebani dia dengan berbagai kesukaran kerana itu akan memungkinkan ia meninggalkan mu. Kalau ia mendekatimu, dekatilah ia dan jika ia menjauhi mu maka jauhilah ia dengan baik. Peliharalah benar-benar suami mu itu akan hidungnya, pendengarannya, matanya dan lain-lain. Janganlah pula ia mendengar melainkan yang enak dan janganlah ia melihat melainkan yang indah sahaja pada dirimu.

22. Pesanan Luqman kepada anaknya, “Sepanjang hidupku, aku hanya memilih 8 kalimah dari pusaka para Nabi yang lalu iaitu:”

a. Apabila engkau sedang solat kepada Allah SWT maka jagalah baik-baik fikiran mu.
b. Apabila engkau berada di rumah orang lain, maka jagalah pandangan mu.
c. Apabila engkau berada di tengah-tengah majlis maka jagalah lidah mu.
d. Apabila engkau hadir dalam jamuan makan maka jagalah perangai mu.
e. Ingat kepada Allah SWT
f. Lupakan budi baik mu pada orang lain.
g. Lupakan semua kesalahan orang lain terhadap mu.
h. Ingat kepada mati.

23. Perkara-perkara yang menjadikan wanita itu derhaka kepada suaminya seperti tersebut di dalam kitab Muhimmah:

a. Menghalang suami dari bersuka-suka dengan dirinya sama ada untuk jimak atau menyentuh mana-mana bahagian tubuhnya.
b. Keluar rumah tanpa izin suami sama ada ketika suami ada di rumah atau pun tidak.
c. Keluar rumah kerana belajar ilmu yang bukan ilmu Fardhu Ain.
Dibolehkan keluar untuk belajar ilmu Fardhu Ain jika suaminya tidak mampu mengajar.
d. Enggan berpindah (berhijrah) bersama suaminya.
e. Mengunci pintu, tidak membenarkan suami masuk ke rumah ketika suami ingin masuk.
f. Memasam muka ketika berhadapan dengan suami.
g. Minta talak.
h. Berpaling atau membelakangi suami ketika bercakap.
i. Menyakiti hati suami sama ada dengan perkataan atau perbuatan.
j. Meninggalkan tempat tidur tanpa izin.
k. Membenarkan orang lain masuk ke dalam rumah sedangkan ia tidak disukai oleh suaminya.

24. Wajib bagi wanita:

a. Mengekalkan malu pada suaminya.
b. Merendahkan (menundukkan) mata ketika berpandangan.
c. Mengikut kata-kata dan suruhannya.
d. Dengar dan diam ketika suami berkata-kata.
e. Berdiri menyambut kedatangannya.
f. Berdiri menghantar pemergiannya.
g. Hadir bersamanya ketika masuk tidur.
h. Memakai bau-bauan yang harum untuk suaminya.
i. Membersihkan dan menghilangkan bau mulut untuk suaminya.
j. Berhias ketika hadirnya dan tinggalkan hiasan ketika tiadanya.
k. Tiada khianat ketika tiada suaminya.
l. Memuliakan keluarga suaminya.
m. Memandang pemberian suaminya yang kecil sebagai besar dan berharga.
n. Ketahuilah, syurga dan neraka bagi seorang wanita itu bergantung pada redha atau tidaknya suami padanya.


kalau suke tekan like ^__^ thanks

DALAM PERCINTAAN


1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya
hanya ada kamu satu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap
menjadi impiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu
merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,’Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain
lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang
berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon
untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu
sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat
bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa
pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau
tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia
ingin tahu apa kegemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.

10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon
untuk bertanya keadaan kamu – kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan
mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi
baginya barang itu sangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung.
Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran
yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh
di mata, jauh di hati?’

16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau
mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika
kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!.
bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar
mana permintaan mu.

20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS
dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas
dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari
kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak
pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin
mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu,
kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.


kalau suke tekan like ^__^ thanks

PENAT TAPI HAPPY


Hari nie start cuti sekolah untuk deepavali seminggu

kot cuti hadoii untung betul . hehe
malam hari sabtu dekat rumah ade wat bbq .
alaa jemput sedare mare yang dekt je .
kire 2 family je yang dtg .
tapi riuh mcm satu kampung dtg haha :face39:
bile semua org dah balik macam biasa lah kena
kemas dapur yang sudah bersepah tuh .
then duduk dalam bilik onl terus hihi
onl skali 2 account plak tuh .
ngee ~

sementara nak tggu msg masuk boleh plak tertidur
depan laptop hadoii
betul betul penat agaknye orang nih .:face5:
tapi xd lah teruk sgt mcm dlm pic nih hehe
tu air liur pun ley terkeluar klw tido mcm tuh .
hahaha okayyyy laaahhh
serius mate dah pedih nih ... :face53:
nak tdo dlu lahh
bbyee



kalau suke tekan like ^__^ thanks

TERINGIN SANGAT :(


hyee , nak story nie aku teringin nak pergi pulau2 yang ade kat malaysia
nie . lawa sangat and aku nie jenis yang suke tengok laut
haha tak tahu laa nape tapi best kalau duduk kat ngn laut
tengok keindahan alam hehe
gerekk seyhhh .. :D
tapi bukan yang dekat danga tu .
yang tu da xnampak macam laut ag penuh ngn pembinaan .
aku nak pergi laut yang ade dalam pic ats nie lawa kan ..
haaaaaiiihhhh ~
tak tahu laa bile bole pergi tunggu dah habis belajar
and kerja kot baru dapat rase pergi sane . ;)
tape ku pendamkan dulu hasrat nie .
kalau ade rezeki memang aku bawak semua family aku
bercuti kat pulau ..
aw aw gitu .. heaaa
tu jee sebnarnye aku nak bgtau k daaa
haha

kalau suke tekan like ^__^ thanks

AKHIRNYE :D


16hb july 2011 start belajar kereta tapi tu kursus laa .
13hb ogos 2011 pulak QTI even mati enjin banyak kali pun lulus
hehe terima ksih laa pak jaafar ;D
22hb september 2011 2 minggu lepas raye kot baru lah test jpj
tapi kan hurm :( gagal lee heee asek mati enjin jee 4 kali lak tuh ape nak jadi .
kena bayar lagi duit tok wat test jpj .
ade laa budak yg hantar balik tuh tak reti nak bagi tahu
kena byr dulu baru bole booking test .
da seminggu lebih tade pape berita tu yang terus msg
abg fitri yg slalu ajr kereta tu .
nasib baik die bagi tahu klaw tak memang ketinggalan lerr .
dala lesen L da nk mati tarikh .
belajar punye belajar sampai naik bosan and now
20hb oktober 2011 test jpj lagi skali n kali nie alhamdullillah lulus gak hee :)
tapi org tu tak tahu laa die kire cm ne . die bagi markah cukupcukup jee ..
err rase nye 2 je kot salah =="
tape lah tak kesah pun janji den dah lulus .. :P
before balik text ngn abg fitri bagitahu dah lulus n thanks coz ajar .
die pun tumpang gembira coz aku lh student yg die ajr paling degil
skali nk ikut ckp die . asek nak ngejek jee haha sorry yaa bro ..
ok laa da ngntok laa pulak , maklumlaa tak cukup tido kot (yeye jee )
ngee byee ,,

kalau suke tekan like ^__^ thanks

LAYAN MOVIE MALAM


Hye hye ^^ 16 NOV 2011 nak kena tunggu lagi sebulan kot .
sementara tuh aku asek download cerita anime jee hehehe CURIOUS PLAY ..
cerita nie memang dah lame tapi best suke sangat tengok .
rasenye last aku tengok time form 2 . yela cerita nie disiarkan pagi pukul 10
haa ingat lagi tau tapi setengah jam je . tapi sebelum nak duduk depan tv
tengok cerita nie aku dah siap siap pakai baju sekolah .
habis je cerita tuh terus tunggu bas kat luo .
maklum la sekolah jauh kat bandar
so kena keluar awal lah .. ~,~
alaa lupekan jela tu nmenye belajar brdisiplin hahah :D
setiap malam aku akan tengok cerita anime tuh
. yela tak tahu nak buat ape kan . saje nak bagi ngantok cepat tido.
now aku nak sambung tengok cerita tuh .
ade 52 episode tapi aku baru tengok sampai belas2 macam tula hehe
okay laa chaw dulu tingtong ! :P

kalau suke tekan like ^__^ thanks

RIANGNYE ~


Please don’t stop the music yeahh !!! hehe memang kadang kadang kalau rase sedih ke ape aku dengar lagu je .. yang rancak laa kalau yang slow punye makin banjir ler hadoii hehehe mane ade dalam hidup nie happy je kan betul ta .? mesti la ade sedih ,marah dan lain2 lagi kikiki it’s okay la maybe sekarang aku sedih mane lah tau esok esok ade gak yang bole di happy kan . tu jela yang aku nak bebel kan ngee bye







kalau suke tekan like ^__^ thanks

BINGUNG JAP :(


Sejak akhir akhir nie aku rase nak nangis jee err T.T
cerita dekat member die pun same juga asek nak nangis ingat kat EX
die tuh hadoii lemah betul laa . luar memang aku nampak happy ,
ceria macam tade pape je yang berlaku tapi
dalam haihh tuhan jela yang tahu tu semua . Tadi pagi aku onl FACEBOOK
. hee kontot kn fb lee then aku nampak ade mesej dari someone girl nie .
tibe tibe suro aku take care ***** .
aik ?? aku tak paham ape ape seyh @@
bile nampak blog budak tuh baru la tahu kenapa .
ya allah tak kan sebab aku kot .
HEMBOS betul lah budak tuh bukan nak tanye ke ape
cube jadi matang sikit jangan macam budak budak even budak sekolah lagi .
Now aku pulak yang serba salah pikir kn tu semua .
Nak text sebelah sini patah hati laa pulak . yang sane aku tak tahu no nye hee ><
hurm memang betul betul bingung plus bengong jap nie .
tape laa ape ape pun aku harap semua okay .. but now
I'M NOT OKAY YET . :'(

kalau suke tekan like ^__^ thanks

MATHEMATICS !!


hey .. nak tahu tak aku kena study math balik ..
errrr ==
dah habis sekolah ingat kan tade nye nak belajar subjek macam
dekat sekolah dulu tapi kena gak lagi lagi
math yang paling susah aku nak ingat
dala time sekolah kelas math je selalu tidur hehe tak pun
keluar merayap pergi tempat lain .
orang kalau belajar math okay macam tade la
hura hara sangat nie bile kelas math ngantok gile beb !
arrrgghh ! sebab tula tidur :))
sekarang dah tak bole nak main main lagi okay
nak sambung belajar untuk masa depan sendiri juga
hehehe ;)
now aku nak study math macam spm dulu
ngeee :P
bubyeeeeeeeee


kalau suke tekan like ^__^ thanks

NOT IN MOOD


I hate the way you tell me you love me
When your with her
I hate when you tell me you miss me
I hate the way you make me think of you
I was getting over you
But you had to call
And tell me you still love me
I don't wanna wait
I don't wanna be played
I want to be over you
You give me more and more pain
I just wanna scream
I hate you for doing this to me
I hate how I still love you
I wish I would stop loving you
I am that kind of girl that loves you but hates you
My heart wants to hate you
Not Love you anymore
It hurts way to much
I wanna hate you.

PLEASE LEAVE ME ALONE !!















kalau suke tekan like ^__^ thanks

LOVE LOVE LOVE



Love is not finding someone to live with, It's
finding someone you can't live without .









kalau suke tekan like ^__^ thanks

HAPPY BIRTHDAY MAMA

hyee nak tau tak pagi pagi lagi mama saje bagitau yang hari nie bufday die
hehe bukan kite orang tak tau tp saje buat dang malas nak amek tau ..
sory yaaa mama :-*
sanggup kemas rumah pergi satu bilik ke satu bilik nak tengok
kalau kalau ade hadiah ke ape macam tahun tahun yang lepas .
hahaha tapi masalahnye mmg tade langsung hadiah nak bagi .
lepas kemas rumah mama dok depan komputer online FACEBOOK ..
ramai anak buah sedara wish tapi anak sendiri yang kecik jela wish ngeee
mama tak tau aku dgn makcik and sepupu tengah plan surprise party untuk die .
kikikih petang tu keluar dgn abg pergi amek adik sekolah terus pergi beli kek
bile balik nampak mama pakai baju baru . ish :-O
bile mase pulak beli kan baju rupenya makcik yang belikan ..
wahhh makteh tyra pun nak baju :((
heee malam tuh kite semua party lah apa lagi mau tunggu ,
nie gambar yang sempat and buat buat sempat amek . :D


HAPPY BIRTHDAY MASTURA YAHYA


tiup lagi mama ^^


wah ! mkn besar nie :D


haaa yang nie lepas da makan sibuk posing macam2 gaya ade ..

ery satu lagu rm1 ke ??


posing laa budak 2 orang nie


malu laa heheh ><
sedapnye tido ....

tu jee gambar yang ade ok bye ......
:X

kalau suke tekan like ^__^ thanks






ShoutMix chat widget
HTTP://TYRA-TRAX93,BLOGSPOT.COM @ IM IN LOVE WITH MY BLOG