Halaman

LEPAS MDS


Hyeee wooo rasenye dah lame gile tak buka blog nih
yeah maklum lah da jadi student balik an
so jarang lah nak online nih
^_____^
ouh nak cerita sikit time mds hari tuh
tak tau ape mds ??
meh aku bagitau sikit ape tuh
mds tu singkatan bagi
MINGGU DESTINI SISWA
yeahh bende tu dijalankan selama lima hari
start dari hari rabu 16hb NOV 2011
sampai laa 20hb NOV 2011 .
penat memang laa adat lah tuh tak cukup tido
alaa normal laa nanti da ade keje assigmnt lagi lah tak bole tido rase nye
ouh lupe time mds an dapat tudung uitm aw warne purple
my favourite colour but tak lawa laa design nye ==
hahaha pakai sekejap jee then gulung2 simpan dalam
sekali memang tak akan jumpe lah bende tuh
hohohoho siot je kan
habis mds hari ahad kire cpt gak laa
tengah hari mcam tu lah
yela esok dah start kelas kan memang laa penat kalau
habis lambat macam malam gitu
yang penting lepak gile .
aku tak sempat lah nak amek gambar tu semua
hahaha malas pulak lagi pun kalau amek gambar
memang tak reti berhenti memang nak amek je
yang penting aku asek tido je kan mcam tak nak amek tau
pasal persekitaran haha
bio laa yang penting aku tak rase penat sangat
lepas dapat tido woo mcm nikmat gile haha
okay laa dah nak malam aku lom solat lagi nih
nanti aku sambung entry lain pulak
chawwww


kalau suke tekan like ^__^ thanks

Novel yang paling best

salam semuanya ... aku hari nie kan tibe-tibe rase nak wat entry pasal novel . yeah aku memang minat gile bace novel . tak kira masa kalau dah start bace novel memang susah sangat nak berhenti . :face54: dekat rumah dah berapa banyak novel aku beli tapi entah hilang ke mana bila bagi orang lain pinjam .. sekarang ade beberapa je :face59: kesian nyeee aku .. tapi aku banyak pinjam kakak sedara punye novel hehehe novel yang paling aku suke bace yang nie haa :-



cerita nie memang best sangat-sangat laa aku kate emo lebih tuh . aku pernah sampai nangis bace novel tuh :face41: haha aku kalau bace selalu malam time nak tido so kalau nangis ke tade sape yang nampak kihkih lepas tuh ade lagi satu novel aku yang aku suke bace and sekarang cerita tuh akan ditayangkan tak lame lagi .



yee cerita ni laa yang akan ditayangkan nanti . tak silap pelakon nye Aron aziz , Maya karin , Lisa surihani and bront palarie . hehe tak reti eja sangat name orang thai nie :face75: hehe
cerita nie pun ade emo jugak tapi tade lah teruk sangat . banyak lagi lah novel yang best tapi malas nk letak huhuh

okay lah nak chaww dulu nak packing barang .. byeee JB ... hyeee PERAK .. :11:



kalau suke tekan like ^__^ thanks

MEKANIK

Semalam tepat pukul 9.30p.m kereta yang aku naiki telah boomm !! tayar lee tak tahu lah kenapa cause termasuk dalam lubang besar yang bertakung air . Maklum lah hujan kan bukan nye nampak sangat . Lagi-lagi kereta kecik barang pulak banyak yang beli dari SMART . yee dekat situ lah termasuk lubang errrrr :face33: berhenti dekat simpang depan nak tengok kot-kot ade yang bengkok ke ape an . yeaahh memang okay tade bengkok tapi tayar lebih habis . :face50:macam mane nak tukar tayar . call abang yang first kejap lagi datang entah pukul brape lee nanti die datang . Terpakse tukar sendiri tayar tuh . :123: siapa yang nak bongkok dok tukar tayar tuh ?? ayah memang susah nak tunduk , mak tak reti buat takan adik pulak .. yeee nampaknye tinggal aku sorang je yang boleh buat :face59: errr orang lalu lalang dekat situ bukan tengok ape dah jadi pade kereta tapi tengok siapa yang tukar tayar :face11: yee korang tak pernah tengok perempuan yang tukar tayar kereta ke ?? ayah boleh ketawa cakap aku bakal mekanikal sebab dulu aku dapat kos mekanikal dekat POLITEKNIK UNGKU OMAR . hehe sorry tapi aku tak amek kos tu ea sekarang aku amek UKUR BAHAN dkt UiTM :face54: . adik aku ade amek gambar aku tengah tukar tayar haa tengok jee ea jangan gelak , senyum , sengeh ke ape-ape je .



tekunnye nak naik kan kereta tuh hahaha pape jela . lalalala ~ ouhh nak tau bile dah penat tukar tayar baru lah abang aku datang . hampehhhh die datang just tengok tayar jee :face61: lepas tuh aku dgn adik perempuan naik kereta abang pergi tempat makan . hohoh lapo doe :10: okay laa sampai nie je tak kan lah aku makan ape pun nak bagitau heheh chaww dulu baaaaiiii




kalau suke tekan like ^__^ thanks

Girls makeup


Hye aku sebenarnye bosan malam-malam macam
tak boleh tidur lah pulak .
tibe-tibe rase nak cerita pasal makeup
hahaha
selalunye perempuan kalau nak keluar
dating , dinner , lagi ape ek ??
ntah aku tau tu je kot nak tau kenapa ?
haa bace laa sampai habis okay >,<
perempuan kalau yang dah biasa makeup mesti banyak
barang makeup yang ade kat dalam beg
bawak ke sana ke sini .
aku nak bagi tau yang aku kalau makeup gune
tige barang jee betul caye kan jela .
nie lah barang-barang makeup yang aku selalu gune


MAYBELLINE


EYELINER ELEGANCE

LIP BALM


okay tu jela barang makeup aku .
simple je tak reti lah nak makeup tebal-tebal
kalau nak sangat tepek je tepung dekat muke haa
dah macam hantu cina kan senang .
aku mengaku aku tak reti pakai maskara
alaa yang lentik kan bulu mate tuh
nak tahu sebab ape ?
first aku tak biasa , then pernah pakai tapi
tak lentik pun -,- kalau ade pun sikit je tu pun bahagian
depan lagi kalau nak bersihkan aku rase kelopak
mate aku macam nak tertanggal .
perit rasenye ..
sebab tula pakai tige barang je and
kulit muke aku sensitif kot sebab pernah la juga
pakai makeup banyak sangat macam gambar atas sekali tuh haa
nak tau ape jadi pada muka SYAFIQAH ATHIRAH
berjerawat beb mengelupas pun ade salin kulit
hahaha chooiiii
nie cara aku makeup laa tak tahu lah orang lain mesti
lagi pandai and lawa awww sukenyeee
heee korang pulak selalu pakai makeup yang macam mane ek
aduhh kepohnyee aku ..
tape sekali sekala bukan selalu pun .
okay lah tu jee booiiiiii



kalau suke tekan like ^__^ thanks

Luahan hati

saya jealous :s: yes saya memang sangat jealous okay . :face11:
lagi-lagi kalau selalu nampak awak dengan SI DIA wtw
memang dengan saya awak tak boleh
buat macam tu cause saya nie dikawal bak kata awak lah .
yee saya tahu awak memang suke sangat
berkawan and ramai sangat kawan berlainan jenis
paham kan sendiri lah ape maksud nye .
kalau saya cakap pasal SI DIA
awak akn kate saya macam-macam
tape lah maybe dalam hati awak tak suke :face60:
tapi saya tau SI DIA dalam hati suke
hurm :face37:dugaan ~
terima jelah hakikat dengan semua nie .
memang kadang-kadang tu ade juga jeles
tapi awak cakap jeles tande sayang
hahahaha :face64: yelaa
pape jela awak .

*saya tahu awak tak akan bace entry saya nih cause awak lebih suke bace entry SI DIA *




kalau suke tekan like ^__^ thanks

BLOGWALKING BLOGGER

ASSALAMUALAIKUM ..
hyeeeee
aku sekarang nie asek blogwalking je .
hehehe kadang-kadang
best jugak ek buat blogwalking nih
dapat tengok macam-macam jenis blog
lawa je semua nye pandainye korang semua edit kan
aku pun edit yang simple-simple je
heee betul tak tipu pun .
itu pun ikut tutoriol jee semua
bole lah belajar sikit-sikit pasal edit blog nih .
kalau nak aku follow balik tinggalkan URL ANDA dekat
SHOUTBOX sebelah kanan .
okayyy chawww muahh ! hehe untuk girl je ea
bukan boy wellk ! nie bru untuk boy
tataaaa


kalau suke tekan like ^__^ thanks

Bestfriend forever

bestfriend saya dari form one SIGS sampai la sekarang
loveyougirlfriend :)






kalau suke tekan like ^__^ thanks

G-Shock

Lawa kan jam nih warne pun ade banyak aduhh comel nye :face51: . selalu aku tengok ramai budak-budak sekolah pakai jam macam nih . fesyen sekarang agaknye and kalau nak tau aku pun beli :face75: hehehe bukan ape aku tak boleh nak bawak jam aku yang sebetulnye pergi belajar dekat perak . takot hilang woo dala lawa .. *puji jam sendiri* :face54: tapi aku punye bukan warne yang kat atas nih aku sendiri tak tahu jam aku tuh warne ape tapi yang penting warne nye cam lembut gitu aww :67: maybe aku pakai untuk 3 tahun je kot sampai habis belajar nanti jam tuh aku bagi lah dekat adik aku yang 2 orang tuh :132: hehe niceeeeeee !! jam aku akan dikembalikan semula ke ats tgn ku ceetttt nak tau ape jam yang aku cakap kan nihh . ermm better tak yah tahu lah siapa yang jumpe aku nanti tau lah ape ye . tu je entry aku pendek je kan haha tape lah asal kan aku suke razz . chawwww







kalau suke tekan like ^__^ thanks

11.11.11


‎; Nak sangat tarikh 11/11/11 tu kan. nah baca.
Dalam kitab satanic the holy is satan.
Yg Mr St Wingston Father Satan bagi tahu yang 11.11.11
hari kebangkitan anak setan dan dajjal yang akan memerintah dunia.
Dan org akan memuja2 pada hari keramat yg bratus tahun
Wiliam satan tunggu-tunggukan.
Sebenarnye orang tak akan tahu apakah makna tarikh
tersebut malah pada hari Jumaat datangnya
kami untuk menyesat semua agama Islam .

ape lah yang nak dibangga kan dengan tarikh tuh
memang lah lawa 11/11/11
tapi lagi lawa kalau tahu maknenye okay ..
ade makne ke tarikh tuh ??
hahaha aku pun bukan caye sangat dengan kenyataan kat ats tuh
aku dapat nie pun dari facebook
so aku share dekat sini ;D
ngeee
itu terpulang lah pada korang semua nak caye ke tak
tak pakse pun and aku pun tak brape
nak caye dgn bende tuh
tapi share kat sni
puuuiiihhh
okay lahh nak kuo sudah baaiii



kalau suke tekan like ^__^ thanks

Rahsia garisan tangan

Rahsia garisan ditelapak tangan boleh percaye ke ?? terserah lah nak percaye ke tidak cume untuk berkongsi saje kan tak ade maksud untuk menakutkan orang ke ape . Pengetahuan yeahh tentang makne garisan ditelapak tangan kite semua . Aku tadi ade lah jalan-jalan dekat MR GOOGLE saje bosan kan . Bile tengah kepochi dekat situ bole terjumpe pulak pasal garisan tangan nih so rase macam nak kongsi dekat blog tapi aku punye tapak tangan je ea . hehe korang bole search belambak yang cerita pasal bende nih . Aku saje copy gambar kat atas biar nampak and tahu sikit pasal garisan dekat tangan nih . erm yang aku nampak lah kan aku cume ade no 1 , 2 , 3 jela yang memang jelas nampak . okay nih makne garisan no aku tuh :-

1. Garis Kehidupan
Garis bertanda nombor 1 ini adalah berkaitan dengan kehidupan kamu. Semakin ia panjang dan terang garisnya, semakin baik maksudnya. Dikatakan seseorang itu akan panjang jangka hayatnya jika mempunyai garis yang sedemikian lebih-lebih lagi jika garisnya mencecah hingga ke penghujung.

2. Garis kecergasan
Garis bertanda nombor 2 ini pula bersangkutan dengan tahap pemikiran dan keupayaan kamu untuk berjaya ke peringkat tinggi. Misalnya seorang pelajar, jika ia jelas, terang dan lurus, ia memperlihatkan bahawa kamu seorang yang bekerja keras untuk berjaya dalam pelajaran dan kamu berupaya untuk belajar dengan lebih gigih.. Bagi kamu, setiap kejayaan perlu disertakan dengan usaha yang gigih. Tidak hairanlah orang yang mempunyai garis ini mampu menjejakkan kaki ke me nara gading tanpa sebarang masalah .

3. Garis hati/cinta
Garisan ini melambangkan perasaan dan percintaan kamu. Sekiranya kamu mempunyai satu garis yang panjang dan lurus, ia menunjukkan bahawa kamu setia dalam percintaan dan mungkin hanya mengalami satu episod cinta saja. Manakala sekiranya garis itu putus-putus dan terdapat cabang-cabang lain, ini menunjukkan kamu mungkin mempunyai beberapa pengalaman gagal dalam bercinta sebelum menemui cinta yang sejati. Malah jangan terkejut, ada di antara kamu yang mempunyai garis putus-putus ini ‘ curang’ dan menjalinkan hubungan cinta dengan lebih daripada seorang gadis/jejaka dalam masa yang sama!

okay tu jela maksud garisan tapak tangan aku nie belum tapak kaki kn mesti lagi banyak kihkihkih actually no 1 tu aku tak brape pasti cause garisan aku tade lah melengkung sampai keluar tapi bersambung dengan no 2 . errrmm tau ta ape maknenye ?? hehe choiii
okay lah mesti orang lain ade garisan yang lain daripada aku . yeah i know teliti sendiri laa nanti . Tapi jangan lah tade garisan yang sedia ade pergi amek pisau buat garisan pulak . Buang tebiat namenye yee ^^ garisan tuh semula jadi bukan dibuat sendiri tapi YANG MAHA PENCIPTA . heee lebih-lebih pulak aku nie okay lah dah ngantok sekarang sudah pukul 2 pagi bukan 2 petang .. k baiiii salammm



kalau suke tekan like ^__^ thanks

Edit Floating Button

Hyeee , kejap tengah penat sebenarnye nih :face30:okay sudah mau bebel sekejap hoo dekat sini .
Hari nie daripada pukul 8.30 malam sehingga 10.30 malam aku edit floating button yang macam tunjuk kat dalam gambaar nih . hehehe saje mengade nak tukar bentuk lain asek yang same je kan . :face56:aku letak gambar yang kat sebelah nih haa . Lame nak cari icon yang be tul-betul transparent . cantik ta ?? okay tak ?? kalau tak pun suke hati ler blog aku :face54: heaa jangan marah gurau jooo sekarang aku nak cari ape lagi yang bole dieditkan :132: k bbye



kalau suke tekan like ^__^ thanks






ShoutMix chat widget
HTTP://TYRA-TRAX93,BLOGSPOT.COM @ IM IN LOVE WITH MY BLOG